Vzorec najemne pogodbe

Vzorec najemne pogodbe in prijava stalnega prebivališča

Na naši spletni strani nudimo brezplačni vzorec najemne pogodbe, ki si ga pogodbeni stranki po potrebi tudi prilagodita. Vzorec najemne pogodbe je na naslednji povezavi:

IKONA_PRILOGA_MALA_V1Najemna pogodba za stanovanje – vzorec Pravni SOS_posodobitev 2024

Pogosto prejemamo klice najemodajalcev z vprašanji, kako urediti prijavo stalnega prebivališča najemnika na naslovu najetega stanovanja, ne da bi imeli po njegovem odhodu iz stanovanja težave  glede izbrisa stalnega prebivališča na tem naslovu. Problematiko o tem področju si lahko preberete v članku, objavljenem na naslednji povezavi: https://www.pravnisos.si/objava/problematika-stalnega-in-zacasnega-prebivalisca-najemnikov/

Težave pri izbrisu prijave stalnega prebivališča ni mogoče predvideti, lahko pa pogodbeni stranki v pogodbi definirata pogoje, ki bodo najemnika motivirali k čim prejšnji prijavi na naslovu novega stalnega prebivališča, kar je pogoj, da se izbriše stalno prebivališče na naslovu vaše oddane nepremičnine.

Za pravno pomoč in svetovanje na področju priprave najemne pogodbe smo vam na voljo preko info@pravnisos.si ali po telefonu 051 368 812, preverite pa tudi ostale storitve pravnega, davčnega svetovanja ali poslovnega svetovanja, ki vam jih nudimo znotraj našega omrežja Pravni SOS.